.Baristan co

پیشنهادی برای شما

زمان مورد نیاز مطالعه

تاریخ انتشار

دسته بندی

10 دقیقه

دی 23, 1402

معرفی انواع مدل سقف شیبدار و شیروانی + لیست قیمت و هزینه اجرا

5/5 - (1 امتیاز)

سقف شیبدار یکی از انواع سقف‌هاست که در بعضی ساختمان‌ها به دلیل موقعیت جغرافیایی و در بعضی ساختمان‌ها به دلیل سبک طراحی و برای زیبایی ساختمان استفاده می‌شود.

بارزترین ویژگی این مدل سقف حالت شیروانی آن است که در زمان بارش برف و باران، آب را به پایین سرازیر می‌کند و از تجمع آن در سقف جلوگیری می‌کند. این مدل سقف بیشتر برای ساختمان‌های مسکونی و ویلایی استفاده می‌شود و در کشور ما بیشتر مخصوص استان‌های شمالی است اما امروزه در دیگر مناطق هم با توجه به سبک طراحی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیبایی، نصب و اجرای راحت و کاربردی که در جلوگیری از تجمع باران دارد این سقف را به یکی از گزینه‌های محبوب ساختمان‌سازی تبدیل کرده است. در این مطلب از آرتین بنا، قصد معرفی انواع مدل سقف شیبدار و شیروانی و لیست قیمت و هزینه اجرای این مدل سقف را داریم.

سقف-شیبدار-چیست؟

سقف شیبدار چیست؟

سقف شیبدار که به عنوان سقف شیروانی هم شناخته می‌شود، یکی از انواع سقف‌هاست که طراحی آن برخلاف سقف‌های رایج مسطح نیست. این مدل سقف حالت مثلثی یا سه گوش دارد و بیشتر در مناطقی ساخته می‌شود که آب و هوای بارانی و شرجی دارد. از ویژگی‌های این مدل سقف می‌توان به امکان اجرای آن در حالت‌های مختلف اشاره کرد. انواع سقف‌های شیروانی به صورت سقف شیبدار دو طرفه و یک طرفه قابل اجرا هستند و دارای جنس‌، رنگ و طرح‌های مختلف هستند.

این سقف نسبت به سقف‌های مسطح وزن کمتری دارد، به همین دلیل بار یا فشار کمتری روی دیوارها وارد می‌کند و اجرای آن نیز نسبت به سقف‌های مسطح دردسر و زحمت کمتری دارد. هر چند این سقف‌ها به طور اختصاصی مناسب مناطق بارانی هستند اما امروزه از آن‌ها در تمام مناطق، صرف نظر از اقلیم استفاده می‌شود و علت آن ظاهر زیبا و متفاوتی است که برای ساختمان ایجاد می‌کنند. زحمت کمتر در اجرا و وزن سبک‌تر، این مدل سقف را به ارزانترین پوشش سقف هم تبدیل می‌کند.

انواع سقف شیبدار یا شیروانی

سقف‌های شیبدار یا شیروانی دارای انواع مختلفی هستند و این موضوع دست طراحان را در استفاده و اجرای این سقف‌ها در سبک‌های مختلف ساختمان‌سازی باز می‌گذارد. انواع این سقف‌ها از مدل های سقف شیروانی ساده گرفته تا طرح‌دار با استفاده از ورق‌های گالوانیزه تولید می‌شوند. طراحی و تولید در انواع مختلف کمک می‌کند که امکان انتخاب سقف بر اساس بودجه و سلیقه خود را داشته باشید. انواع مدل‌های سقف شیبدار فلزی را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

  • سقف شینگل

سقف شینگل از انواع سقف شیروانی فلزی است که حالتی روی هم افتاده هم دارد. در این مدل از سقف‌های شیروانی، شینگل‌ها از لبه سمت نوک پیش می‌روند و یکدیگر را هم‌پوشانی می‌کنند. سقف‌های شینگل در طرح‌های مختلف صاف، مستطیلی، مربعی و افقی عرضه می‌شوند و به دلیل حالت خاص و متفاوتی که دارند، به عنوان یکی از بهترین مدل‌های سقف شیبدار محسوب شده و محبوبیت زیادی دارند. این مدل سقف شیبدار با ورق‌های گالوانیزه و OSB تولید می‌شود و علاوه بر ظاهر زیبا، وزن سبکی هم دارد.

سقف-آندولین

  • سقف آندولین

از دیگر انواع سقف‌های شیبدار فلزی که نوعی سقف شیبدار مدرن نیز هست، سقف آندولین را می‌توان نام برد. این مدل سقف مقاومت بالایی نسبت به رطوبت دارد، به همین دلیل بهترین گزینه برای مناطق مرطوب مانند شهرهای شمالی کشور محسوب می‌شود. این سقف از لحاظ قیمتی هم نسبت به دیگر انواع سقف‌های شیبدار ارزان‌تر است و حتی می‌توان آن را جزو ارزان‌ترین سقف‌های شیروانی نیز به حساب آورد. در تولید این مدل از سقف‌های شیبدار از بیتومن استفاده می‌شود. این ماده که همان آسفالت است، ماندگاری سقف را چندین برابر کرده و گاهی به 20 تا 30 سال هم می‌رساند. از دیگر ویژگی‌های این مدل سقف می‌توان به حفظ رنگ آن اشاره کرد. به علاوه این مدل سقف کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می‌کند.

  • سقف تک بر

سقف شیبدار تک بر دارای یک ضلع است. در واقع سقف ساختمان تنها از یک سمت شیبدار شده و از سمت دیگر به دیواری بلند متصل می‌شود. در واقع اگر زاویه بین دو سطح سقف شیبدار 90 درجه باشد، سقف‌های تک بر تنها 45 درجه دارند. این مدل از سقف‌های شیبدار که با نام سقف شیبدار یک طرفه هم شناخته می‌شوند، بیشتر در تراس و آلونک‌ها اجرا می‌شوند. این مدل سقف به راحتی نصب و اجرا می‌شود و برای اجرای  آن نیاز به مصالح کمتری است، در نتیجه قیمت مناسب‌تری هم دارد.

  • سقف شیبدار چهاربر

سقف شیبدار چهاربر یا چهار طرفه که به سقف فرانسوی هم معروف است از دیگر انواع سقف‌های شیبدار و شیروانی است که بیشتر برای ساختمان‌های ویلایی با تعداد طبقات کم استفاده می‌شود. این مدل سقف دارای 4 پنل است که شیب 2 پنل بیشتر و 2 پنل کمتر است. این پنل‌ها به هم متصل هستند و در نهایت با شیبی ملایم، سقف ساختمان را تشکیل می‌دهند. این مدل سقف فضای مخصوص زیر شیروانی را افزایش می‌دهد و در صورتی که قصد گسترش ساختمان و افزایش مساحت آن را داشته باشید، به راحتی امکان این کار وجود دارد. البته این مدل سقف یک مشکل بزرگ هم دارد و آن آسیب‌پذیر بودن در برابر بارش برف سنگین و طوفان است.

سقف-شیبدار-با-تایل-سفالی

  • سقف شیبدار با تایل سفالی

از دیگر انواع سقف‌های شیبدار که جزو قدیمی‌ترین مدل‌های این سقف نیز هست، می‌توان به سقف‌های شیبدار با تایل سفالی اشاره کرد. این مدل سقف‌ها نمایی قدیمی و سنتی برای ساختمان ایجاد می‌کنند و بیشتر در ویلاهایی استافده می‌شوند که نمایی لوکس و سنتی دارند. نکته‌ای که در مورد تایل‌های سفالی برای طراحی سقف شیبدار وجود دارد و باید به آن توجه داشت، قیمت بالای سفال نسبت به دیگر متریال مانند فلز و گالوانیزه است. به علاوه در زمان بروز حوادثی مانند زلزله، احتمال خرابی این مدل از سقف‌های شیبدار بیشتر از دیگر انواع سقف است.

  • سقف شیبدار با تایل بتنی

سقف شیبدار با تایل‌های بتنی مشابه سقف شیبدار سفالی است، با این تفاوت که مقاومت بیشتری نسبت به سفال داشته و از قیمت پایین‌تری نسبت به آن برخوردار است. از نظر ظاهری سقف بتنی، شباهت زیادی به سقف سفالی دارد، به همین دلیل در مناطقی که قصد استفاده از سقف سفالی با قیمت مناسب‌تر باشد، تایل‌های بتنی جایگزین می‌شوند.

  • سقف شیبدار OSB

این مدل از سقف‌های شیبدار با ورق‌های OSB که نوعی چوب کمپرس شده هستند، طراحی و ساخته می‌شود. ورقه‌های OSB در ضخامت و ابعاد مختلف تولید می‌شوند و دارای ابعاد و اشکال مختلف بوده و استحکام و طول عمر بالایی هم دارند. طراحان حرفه‌ای این مدل سقف را با سقف‌های شینگل ترکیب می‌کنند تا ظاهر زیباتری داشته باشند. استفاده از سقف‌های شیبدار چوبی در گذشته بسیار رایج بود اما به دلیل مقاومت کم نسبت به رطوبت، چندان کاربردی نبودند. سقف‌های OSB اما مقاومت بالاتری نسبت به چوب دارند، در نتیجه استفاده از آن‌ها به عنوان سقف‌ شیبدار به صرفه‌تر است.

  • سقف شیبدار سنگی

از دیگر انواع سقف‌های شیبدار می‌توان به سقف‌های شیبدار سنگی اشاره کرد. این مدل سقف در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف طراحی و اجرا می‌شود و با استفاده از آن می‌توان شیروانی رنگی و جذابی برای ساختمان اجرا کرد. سنگ وزن بالاتری نسبت به فلز و چوب دارد اما مقاومت آن نسبت به مشکلاتی مانند آتش‌سوزی و تغییرات آب و هوایی نیز به همان نسبت بیشتر است.

  • سقف شیبدار ترکیبی

از جدیدترین انواع سقف‌های شیبدار می‌توان به سقف‌های ترکیبی اشاره کرد. این مدل سقف‌ها علاوه بر ورق‌های فلزی یا تایل‌ها در انواع پلاستیکی، لاستیکی و پلیمری هم ساخته می‌شوند و با فلز یا دیگر متریال ترکیب می‌شوند. این مدل سقف هم به صورت ساده و هم به صورت ترکیبی در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف قابل اجراست. از مزایای این سقف می‌توان به وزن فوق‌العاده سبک و قیمت پایین آن اشاره کرد. به علاوه اجرای این سقف بسیار ساده بوده و در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود. این مدل سقف بیشتر برای سقف آلاچیق یا بالکن و تراس و به عنوان سقف شیروانی موقت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع-سقف‌-شیبدار-از-نظر-شکل-ظاهری

انواع سقف‌ شیبدار از نظر شکل ظاهری

انواع سقف شیبدار علاوه بر جنس اولیه و شیوه اجرا در ساختمان از نظر شکل ظاهری هم انواع مختلفی دارند. از نظر شکل ظاهری ورقه‌ها این مدل سقف‌ها را می‌توان به انواع مختلف زیر تقسیم کرد:

  • سقف شیبدار کرکره‌ای: ظاهر این مدل سقف شیبدار شبیه به نمودار سینوسی است به همین دلیل به آن سقف شیبدار سینوسی هم گفته می‌شود. این مدل سقف رنگ‌بندی مختلفی دارد و از لحاظ ماندگاری برای سازندگان ساختمان مقرون به صرفه و مناسب است.
  • سقف شیبدار ذوزنقه‌ای: این مدل از سقف‌های شیبدار طرحی شبیه به ذوزنقه دارند و با همین نام نیز شناخته می‌شوند. این مدل سقف مقاومت بالایی در برابر فشار داشته و در برابر حوادثی مانند زلزله نیز مقاوم هستند. از سقف‌های شیبدار ذوزنقه‌ای در سوله‌های صنعتی، سوله‌های ورزشی و ساختمان‌هایی با کاربری مشابه استفاده می‌شود.
  • سقف شیبدار پالرمو: این مدل سقف شیبدار از نظر شکل ظاهری، یکی از زیباترین انواع سقف‌های شیبدار و شیروانی است. طرح این سقف‌ها مشابه سقف‌های سفالی است و ظاهر و نمای جذاب آن جلب توجه می‌کد. این مدل سقف ضد زلزله، ساده، ارزان قیمت و دارای رنگ بندی جذاب و زیباست و برای آلاچیق و به عنوان سایه‌بان استفاده می‌شود.
  • سقف شیبدار جنوا: این مدل سقف شباهت زیادی به سقف‌های پالرمو دارد اما بر خلاف ظاهر ساده سقف‌های پالرمو حالتی شطرنجی دارد. این مدل سقف مقاومت بالایی داشته و به دلیل شکل ظاهری و طراحی خاص آن، قدرت هدایت آب را دارد. این مدل سقف برای ویلا، سوله و دیگر ساختمان‌های مشابه استفاده می‌شوند.
  • سقف شیبدار سنگریزه: در این مدل سقف از لایه‌ای اکریلیک استفاده می‌شود که ظاهری خیره کننده داشته و از نظر لمس و حالت مشابه سنگریزه است. هر چند این مدل سقف شکل ظاهری زیبایی دارد اما به دلیل حالت سنگریزه مانند آن باعث گیر کردن ذرات گرد و غبار در لابلای ورقه‌ها و قطعات سقف می‌شود.

مزایای استفاده از سقف شیبدار

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، سقف‌های شیبدار به خصوص از نوع فلزی که وزن سبک و قیمت مناسبی دارند امروزه در تمام اقلیم‌ها استفاده می‌شوند و صرف نظر از آب و هوای منطقه‌ای که ساختمان در آن اجرا می‌شود، بسته به شکل ظاهری و سبک ساختمان، قابل اجرا هستند. استفاده از این سقف‌ها مزایای زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام و مقاومت بالا در برابر فشار، ضربه و حوادثی مانند زلزله
  • تنوع رنگ بالا و امکان استفاده به شکل ساده یا ترکیب با متریال مختلف
  • نصب و اجرای آسان، کم دردسر و سریع
  • مقاوم در برابر حرارت بالا و آتش سوزی
  • وزن سبک و امکان اجرای آن در ارتفاعات بالا
  • سازگاری با آب و هوای سرد، گرم، خشک و بارانی
  • ظاهری شیک و عدم نیاز به تزئینات دیگر در ناحیه سقف ساختمان
  • قیمت مناسب و اقتصادی

معایب استفاده از سقف شیبدار

در کنار تمام مزایای گفته شده، این مدل سقف معایبی هم دارد که برای استفاده از آن برای مسقف کردن ساختمان باید به این معایب و مشکلات هم توجه کرد. مهم‌ترین معایب این مدل سقف به شرح زیر هستند:

  • آسیب در برابر باد: یکی از مشکلات بزرگ سقف‌های شیبدار آسیب‌پذیر بودن نسبت به باد و طوفان است. این مدل سقف حالتی شبیه بال دارد و باد زیر آن جریان پیدا کرده و این موضوع گاهی باعث کنده شدن سقف می‌شود. به علاوه در سقف‌هایی که با تایل ساخته می‌شوند و ورقه یکدست نیستند، امکان جدا شدن تایل‌ها در باد شدید وجود دارد. به خصوص در صورتی که آهن کشی سقف شیبدار به درستی انجام نشده باشد، احتمال آسیب دیدگی در برابر باد و ریختن سقف بیشتر می‌شود.
  • تعمیرات: هزینه نصب و اجرای سقف شیروانی نسبت به بسیاری از سقف‌ها کمتر است. با این حال تعمیرات این مدل سقف نسبتا پر هزینه است. به خصوص اگر نیاز به تعمیرات فوری سقف شده باشد، این کار با هزینه بیشتری نیز انجام خواهد شد.

سخن پایانی

سقف شیبدار به دلیل ظاهر زیبا، استحکام، ماندگاری و مقاومتی که نسبت به رطوبت و انتقال آب باران دارد، جزو بهترین مدل‌های سقف محسوب می‌شود. سقف‌های شیبدار یا شیروانی انواع مختلفی دارند و در صورتی که به درستی استفاده شوند، ماندگاری بالایی نیز خواهند داشت. جهت اطلاع از شرایط نصب و اجرا و آخرین قیمت استفاده از این مدل سقف می‌توانید با کارشناسان ما در آرتین بنا ارتباط بگیرید.

سوالات متداول

سقف‌های شیبدار یا شیروانی از چه جنسی تولید می‌شوند؟

این مدل سقف بیشتر از جنس فلز و گالوانیزه است اما امکان طراحی و ساخت آن با بتن، سفال و ورقه‌های چوبی هم وجود دارد.

ارزان‌ترین مدل سقف‌های شیبدار کدام است؟

سقف شیبدار آندولین به دلیل شکل ظاهری، جنس و وزنی که دارد جزو ارزان‌ترین مدل‌های سقف شیبدار محسوب می‌شود.

مزایای استفاده از سقف‌های شیبدار چیست؟

نصب و اجرای آسان، قیمت مناسب و مقرون به صرفه، تنوع طرح و امکان اجرا در تمام سبک‌ها از مهم‌ترین مزایای استفاده از سقف‌های شیبدار هستند.

معایب استفاده از سقف‌های شیبدار چیست؟

تعمیرات سخت و پر هزینه و عدم مقاومت نسبت به باد و احتمال خرابی در زمان طوفان از مهم‌ترین معایب استفاده از سقف‌های شیبدار هستند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *