.Baristan co

پیشنهادی برای شما

زمان مورد نیاز مطالعه

تاریخ انتشار

دسته بندی

10 دقیقه

بهمن 1, 1402

قیمت سقف عرشه فولادی

به این مقاله امتیاز دهید

قیمت سقف عرشه فولادی بسته به عوامل و پارامترهای مختلف، متفاوت است و برای محاسبه آن باید به تمام این پارامترها توجه کرد.

سقف یکی از مهم‌ترین بخش‌های ساختمان است که اجرای آن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود، روش‌هایی که برای بیشتر افراد ناشناخته هستند. یکی از این روش‌ها اجرا به شیوه عرشه فولادی است. این شیوه اجرای سقف، روشی کاربردی برای سازه‌های فلزی و بتنی است که به دلیل قیمت مناسب، وزن سبک و سرعت بالای اجرا جزو به صرفه‌ترین سقف‌های ساختمانی محسوب می‌شود. سقف عرشه فولادی یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین سبک‌های اجرای سقف است که در این مطلب از آرتین بنا قصد معرفی آن را داریم. با ما همراه باشید تا با کاربردهای این سقف، مزایای استفاده و قیمت آن آشنا شوید.

سقف عرشه فولادی چیست؟

سقف عرشه فولادی یکی از انواع سقف‌ها است که به دلیل استفاده از فولاد در تولید آن، با این عنوان شناخته می‌شود. در تولید این سقف‌ها از ورق‌های فولادی گالوانیزه شده و برش‌گیرها استفاده می‌شود و جزو سقف‌های مدرن محسوب می‌شوند. این مدل سقف‌ها وزن سبک‌تری نسبت به سقف‌های بتنی دارند و به همان نسبت اجرای آن‌ها راحت‌تر و سریع‌تر است. اگر فیلم اجرای سقف عرشه فولادی دیده باشید، احتمالا متوجه فرآیند نصب و اجرای این سقف خواهید شد که با استفاده از آرماتور و بتن‌ریزی روی ورقه‌ها انجام می‌شود.

این مدل سقف از وزن پایین‌تری نسبت به دیگر سقف‌های ساختمانی برخوردار است و در عین حال مقاومت بالایی داشته و در زمان حوادثی مانند زلزله، کمترین میزان آسیب و خسارت را دارد. فرآیند اجرای این مدل سقف نسبت به دیگر سقف‌ها ساده‌تر است و همین موضوع باعث شده که قیمت این سقف هم نسبت به دیگر سقف‌ها پایین‌تر باشد. برای مثال در مقایسه قیمت سقف عرشه فولادی با تیرچه بلوک می‌توان گفت که سقف عرشه فولادی به دلیل مشخص بودن ورقه‌ها قیمت بسیار پایین‌تری خواهد داشت.

کاربرد سقف عرشه فولادی چیست؟

سقف عرشه فولادی نوعی از سقف‌های ساختمانی است که از ورق فولادی شیاردار و گالوانیزه شده به روش نورد سرد تولید می‌شود. این مدل سقف معمولا روی تیرآهن سوار می‌شود و یک سکوی با دوام و مقاوم برای مصالح دیگر مانند بتن، عایق‌های صدا و آب، ایزوگام و دیگر متریال و مصالح ساخت و اجرای سقف ایجاد می‌کند. این سازه شکلی‌ موج‌دار و وزنی سبک دارد و در عین حال از مقاومت بالایی نیز برخوردار است.

کاربرد این مدل از سقف‌ها در ساخت‌ و سازهای امروزی بسیار زیاد است. امروزه در بیشتر پروژه‌های ساختمان‌سازی برای اجرای پایه سقف از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود و نوع عرشه فولادی به دلیل لایه نورد سردی که دارند، گزینه پرکاربردتری هستند. این ورق‌ها نسبت به زنگ زدگی مقاوم هستند و در عین حالی که وزن سبکی دارند، بسیار مقاوم بوده و انواع مصالح و متریال سنگین روی آن‌ها قرار می‌گیرند. بخشی از استحکام این نوع سقف به دلیل پوشش نورد یا گالوانیزه سرد و بخشی از آن به دلیل آرماتور بندی و بتنی است که برای مقاوم‌سازی در زیر سقف اجرا می‌شوند.

سقف عرشه فولادی

مهم‌ترین کاربردهای سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی به دلیل مزایای فراوانی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، کاربردهای متعددی دارد. از این سقف‌ها به عنوان جزء اصلی ساختمانی در طراحی سقف‌های مسطح، سقف‌های شیب‌دار و سقف‌های دارای طاق استفاده می‌شود. این سقف‌ها وزن سبکی دارند و با این وجود از مقاومت بالایی برخوردار هستند، به همین دلیل برای سازه‌های مرتفع که نیاز به سقفی محکم داشته اما برای ایمنی پایه‌ها سقف نباید بیش از اندازه سنگین باشد هم مناسب هستند.

در مواردی که ساخت و ساز باید به سرعت انجام شود و اجرای ساختمان خیلی زود به اتمام برسد هم از این مدل سقف‌ها استفاده می‌شود. به علاوه برای ساخت سازه در مناطقی که امکان استفاده از ماشین آلات پیشرفته نیست هم معمولا از این نوع سقف استفاده می‌کنند. سقف‌های عرشه فولادی بهترین انتخاب برای سازه‌های ساخته شده در مناطق صعب العبور و مناطقی با آب و هوای متغیر هستند. این مدل از سقف‌های فولادی به عنوان قالب بتن هم کاربردی هستند و در سازه‌هایی که امکان اجرای سقف کاملا بتنی وجود ندارد هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در سازه‌هایی که نیاز به ایمنی بیشتری دارند و در شرایطی که برای کاهش هزینه‌ها یا بهبود راندمان ساخت و ساز نیاز به استفاده از بتن کمتری است هم این مدل سقف‌ها کاربردی‌تر هستند. سقف‌های عرشه فولادی نسبت به صدا و حرارت عایق هستند بنابراین در ساخت و ساز ساختمان‌های بیمارستانی یا اداری که این موضوع اهمیت دارد هم می‌توان از این مدل سقف استفاده کرد.

انواع سقف عرشه فولادی و کاربرد آن‌ها  

سقف عرضه فولادی به دو دسته مرکب و غیرمرکب تقسیم بندی می‌کنند که در این میان سقف‌های غیر مرکب خود به چند دسته مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند که در ادامه به معرفی هر یک و کاربرد آن‌ها می‌پردازیم.

  • انواع مختلف سقف غیرمرکب و کاربردهای آن

اولین نوع از سقف‌های عرضه فولادی، سقف‌های غیرمرکب هستند که نسبت به سقف‌های مرکب کمتر استفاده می‌شوند. این سقف‌ها در واقع قالب و پایه بتن هستند و به عنوان سقف سازه قرار می‌گیرند و بتن روی آن‌ها ریخته می‌شود. بسته به ارتفاع سازه ممکن است عرشه فولادی به تنهایی استفاده شود یا برای مقاومت بیشتر آن، ابتدا پایه میلگردی نصب شده و سپس سقف عرشه روی آن قرار می‌گیرد. این نوع سقف عرضه فولادی نسبت به انواع سقف مرکب ارزان‌تر است.

کاربرد این مدل سقف بیشتر در سازه‌های سبک است. در واقع سازه‌هایی که نیاز به سقفی محکم داشته باشند اما امکان اجرای مصالح زیادی روی آن وجود نداشته باشد، برای این سقف کاربردی‌تر هستند. به علاوه در پروژه‌های ساختمانی مانند مناطق بارانی که نیاز به محصولی مقاوم نسبت به رطوبت است اما امکان صرف هزینه زیادی برای طراحی سقف نیست هم این محصول کاربردی و مناسب است.

سقف غیر مرکب
  • انواع مختلف سقف مرکب و کاربردهای آن

نوع دیگر سقف‌های عرشه فولاد، سقف‌های مرکب هستند که به دو دسته سقف مرکب با میلگرد و بدون میلگرد تقسیم‌بندی می‌شوند. در سقف‌های مرکب بدون میلگرد به جای این متریال از محصولات دیگری مانند گل میخ‌ها یا برشگیر در بخش میانی ورق گالوانیزه استفاده می‌شود یا از انواع ورق‌هایی استفاده می‌کنند که دارای آج هستند و این آج‌ها نقش میلگرد را ایفا کرده و پیوند بین ورق فولادی و بتن می‌شوند.

این مدل از سقف‌های مرکب نسبت به سقف غیرمرکب مقاوم‌تر است اما مقاومت آن نسبت به سقف مرکب با میلگرد بسیار پایین‌تر است. نوع دیگر سقف‌های مرکب اما سقف مرکب با میلگرد است. در این مدل از سقف‌های مرکب به غیر از عرشه فولادی و لایه بتنی از میلگردها یا آرماتور هم استفاده می‌شود تا مقاومت سقف چندین برابر شده و استحکام بیشتری پیدا کند. در سازه‌های چند طبقه یا سازه‌هایی که مصالح سنگین‌تری برای تزئین سقف روی آن‌ها سوار می‌شود از سقف مرکب استفاده می‌شود.

مزایای سقف عرشه فولادی نسبت به دیگر انواع سقف‌ها

استفاده از سقف عرشه فولادی در سازه‌هایی که اسکلت بتنی یا فلزی دارند، بسیار زیاد است. این مزایا در جنبه‌های گوناگون هستند و به همین دلیل استفاده از این نوع سقف‌ها در تمام دنیا گسترش زیادی دارند. مزیت سقف عرشه فولادی و استفاده از آن نسبت به دیگر انواع سقف‌ها عبارتند از:

  • سرعت اجرای این مدل از سقف‌ها نسبت به دیگر انواع سقف‌ها بالاتر است.
  • وزن ورقه فولادی به کار رفته در تولید عرشه نسبت به سقف‌های عادی پایین‌تر است، این در حالی است که این مدل سقف‌ها از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار هستند.
  • حمل و نقل مصالحی که برای اجرای سقف عرشه فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرند، ساده‌تر از سقف‌هایی با دیگر متریال است.
  • به دلیل وزن سبک و مقاومت بالا امکان اجرای چند مدل از این سقف به طور همزمان و روی هم وجود دارد.

عوامل موثر در قیمت سقف عرشه فولادی

همان‌طور که در ابتدا گفته شد، قیمت ورقه‌های سقف عرشه فولادی بسته به عوامل مختلف، متفاوت است و برای محاسبه دقیق قیمت این محصول بای به تمام این عوامل توجه کرد. در میان تمام فاکتورها و عوامل موثر در قیمت‌گذاری این محصول، 7 عامل بیشترین تاثیر را دارند که به شرح زیر هستند:

۱. قیمت فولاد

موثرترین عامل در قیمت سقف عرشه فولادی، نرخ فولاد است. فولاد، متریال و ماده اولیه اصلی ساخت عرشه‌های فولادی است و قیمت‌ آن در نرخ نهایی این محصول موثر است. در صورتی که فولاد مورد نیاز برای تهیه این ورقه‌ها تولید داخل باشد قیمت نهایی سقف کمتر و در صورتی که فولاد تولید دیگر کشورها مانند چین و وارداتی باشد، قیمت آن بیشتر خواهد بود. علاوه بر وارداتی یا صادراتی بودن، مواردی مانند قیمت روز دلار، میزان عرضه و تقاضای فولاد در زمان خرید و بسیاری موارد دیگر هم در قیمت‌گذاری این محصول تاثیرگذار هستند.

۲. نوع ورق

دیگر عامل موثر در قیمت‌گذاری سقف عرشه فولادی، نوع ورق است. انواع ورقه‌های عرشه فولادی با سطح مقطع ذوزنقه‌ای با عمق، دهانه و ابعاد مختلفی تولید می‌شوند که تمام این عوامل در قیمت‌گذاری نهایی این محصول تاثیرگذار هستند. برای مثال حداکثر دهانه سقف عرشه فولادی چیزی حدود 3.30 سانتی‌متر است و سقف‌هایی با این ورق از قیمت بالاتری برخوردار هستند.

انواع ورق سقف فولادی

۳. نوع و کیفیت گالوانیزاسیون

به منظور مقاوم‌سازی ورقه‌هایی که در تولید سقف عرشه فولادی استفاده می‌شود، این ورقه‌ها را گالوانیزه می‌کنند. بسته به اینکه فرایند گالوانیزاسیون این ورقه‌ها به چه صورت انجام شده باشه و کیفیت گالوانیزه به چه شکل باشد، قیمت نهایی ورقه‌ها متفاوت خواهد بود. برای مثال کیفیت گالوانیزه گرم نسبت به گالوانیزه سرد بیشتر است و ورق‌هایی که به این شیوه گالوانیزه شده باشند، از قیمت بالاتری برخوردار خواهند بود.

۴. ضخامت و ابعاد ورق

دیگر عامل موثر در قیمت ورق سقف عرشه فولادی، ضخامت ورق است. ورق‌هایی که برای تولید سقف عرشه فولادی استفاده می‌شوند بین 0.7 تا 1.2 میلی‌متر ضخامت دارند. با افزایش ضخامت قیمت این محصول هم بیشتر می‌شود. به علاوه هر چه ابعاد ورق عرشه فولادی بیشتر شود نیز قیمت نهایی این محصول بیشتر خواهد بود.

۵. برند تولید کننده

عامل تاثیرگذار دیگر در قیمت ورق‌های عرشه فولادی، برند تولید کننده این محصول است. همان‌طور که گفته شد این ورق‌ها در ایران هم تولید می‌شوند و هر کدام از برندها محصول خود را با قیمتی متفاوت عرضه می‌کنند. برای مثال قیمت ورق عرشه فولادی هفت الماس با قیمت سقف عرشه فولادی شیراز متفاوت است. علت تفاوت قیمت در برندهای مختلف، استانداردهای متفاوتی است که هر برند برای تولید محصولات خود در نظر می‌گیرد.

۶. سفارشی‌سازی

در صورتی که ورق‌های فولادی سفارشی‌سازی شوند، قیمت آن‌ها بیشتر خواهد شد. ورق‌های سفارشی با ابعاد، ضخامت، شکل و وزن مورد نیاز مشتری طراحی و تولید می‌شوند و با توجه به اینکه تولید آن‌ها به مقدار کمتری نسبت به تولید انبوه انجام می‌شود، قیمت بالاتری خواهند شد.

۷. هزینه حمل و نقل

در نهایت، هزینه حمل ورق‌ها به محل مورد نیاز مشتری هم در قیمت‌گذاری این محصول موثر است. فاصله محل مشتری تا کارخانه، وزن هر متر مربع ورق عرشه فولادی که در شرایط حمل و نقل تاثیر دارد و میزان ورق سفارشی توسط مشتری که نوع حمل و نقل را مشخص می‌کند، همگی در هزینه حمل و نقل و در نهایت قیمت ورق سقف عرشه فولادی تاثیر دارند.

جدول قیمت سقف عرشه فولادی شهرکرد

ضخامت ورق
انبار
قیمت به ازای مترمربع (تومان)
0.8
بنگاه تهران
37.980
0.9
بنگاه تهران
37.980
1
بنگاه تهران
38.440
1
بنگاه تهران
38.070

جدول قیمت سقف عرشه فولادی شهرکرد

ضخامت ورق
انبار
قیمت به ازای مترمربع (تومان)
0.8
بنگاه تهران
38.070
0.9
بنگاه تهران
38.070
1
بنگاه تهران
38.620
1
بنگاه تهران
38.070

جدول قیمت سقف عرشه فولادی کاشان

ضخامت ورق
انبار
قیمت به ازای مترمربع (تومان)
0.8
بنگاه تهران
37.890
0.9
بنگاه تهران
38.170
1
بنگاه تهران
40.180
1
بنگاه تهران
39.080

جدول قیمت سقف عرشه فولادی تاراز

ضخامت ورق
انبار
قیمت به ازای مترمربع (تومان)
0.8
بنگاه تهران
38.530
0.9
بنگاه تهران
38.530
1
بنگاه تهران
39.080

جدول قیمت سقف عرشه فولادی شیراز

ضخامت ورق
انبار
قیمت به ازای مترمربع (تومان)
0.8
بنگاه تهران
39.000
0.9
بنگاه تهران
39.000
1
بنگاه تهران
39.000
1
بنگاه تهران
39.800

موارد گفته شده صرفا قیمت ورق‌ها هستند و در قیمت نهایی محصول پارامترهایی که پیش از این گفتیم و هزینه نصب و اجرا هم اضافه می‌شوند و نرخ نهایی با نرخ گفته شده در اینجا متفاوت است. جهت اطلاع از قیمت دقیق سقف عرشه فولادی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

سخن پایانی

در این مطلب از آرتین بنا به معرفی سقف عرشه فولادی، انواع و کاربردهای آن پرداختیم. این مدل سقف‌ها وزن سبکی دارند و به دلیل شکل ظاهری و نحوه ساخت، اجرای ساده‌تری دارند اما به نسبت وزن سبک، از مقاومت بالایی هم برخوردار هستند. فرآیند نصب و اجرای سقف عرشه فولادی بسیار ساده است و ساخت آن‌ها زمان‌بر نیست، به همین دلیل در انواع مختلف سازه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا بهترین نوع این سقف‌ها از نظر کاربرد آشنا شوید و از آخرین قیمت سقف عرشه فولادی نیز مطلع شوید.

سوالات متداول

۱. سقف عرشه فولادی چیست؟

سقف عرشه فولادی یکی از انواع سقف‌های ساختمانی است که نسبت به سقف‌های تمام بتنی یا فولادی از وزن پایین‌تری برخوردار بوده، نصب و اجرای آن‌ها ساده‌تر است و قیمت مناسب‌تری هم دارند.

۲. سقف عرشه فولادی چه کاربردهایی دارد؟

از این سقف‌ها به عنوان جزء اصلی ساختمانی در طراحی سقف‌های مسطح، سقف‌های شیب‌دار و سقف‌های دارای طاق استفاده می‌شود.

۳. استفاده از سقف عرشه فولادی چه مزایایی دارد؟

وزن سبک و امکان اجرای سریع و راحت سقف‌های عرشه فولادی نسبت به دیگر سقف‌ها، قیمت مناسب و استحکام بالا از مهم‌ترین مزایای سقف عرشه فولادی هستند.

۴. عوامل موثر در قیمت سقف عرشه فولادی چه مواردی هستند؟

نوع ورق، وزن، ابعاد، ضخامت، برند تولید کننده و هزینه حمل و نقل ورق‌های سقف عرشه فولادی از جمله عوامل موثر در قیمت‌گذاری این محصول هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *